Lemon Curd er deilig og syrlig og passer til kaker, cupcakes, pai, makroner og pavlova.
Det er bare å bruke fantasien :) Her er min oppskrift og den blir ganske så syrlig, så du må gjerne ha mer sukker om du ønsker det.
Oppskrift
1-2 sitroner (1 dl sitronsaft)
sitronskall
100 g sukker
4 eggeplommer
60 g smør
Hell alt utenom smøret i en bolle som tåler varme.
Sett det over en kjele med vann på platen
Rør i det litt nå og da til det tykner. Dette kan fort ta 20 minutter så vær tålmodig.
Lar du den ikke bli tykk nok vil den bli veldig flytende.
Når den kjennes litt ut som en hvit hjemmelaget saus tar du den av platen
Har i smøret og rører til alt er smeltet
Så har du ferdig Lemon Curd
Ha den i en tatt beholder når den er kald :)
Nyt den gjerne også som pålegg på brødskiven :)
Klem fra Susann
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar