søndag 15. mars 2015

Oppskrift på Isen til Frostkake






Oppskrift på Dropsmasse



1 kopp vann
1/2  kopp lys sirup eller glykose
1,75 kopp  sukker
Smak og farge om det er ønskelig.


Ha alt i en passe stor kjele slik at du har litt kontroll for dette blir varmt.
Varm det opp på middels varme
Rør med en tresleiv
Ha i termometer slik at du kan følge med, jeg syntes det er veldig greit
Det går fort 20 minutter før det blir tykt og når massen er 150 grader er den ferdig.
Ikke la den gå over 150 grader da krystalliserer dens seg fort.




Jeg bruker ett stekebrett fra ovnen som er klart slik at jeg bare kan helle massen rett over på det.
For å få litt bølgeeffekt kan man legge folie i stekepannen før en heller over massen :) 

La det avkjøle seg helt før man bruker noe å knuse det med. 
Så har du is effekten til Frost kaken 


Man kan også bruke denne  oppskriften  til å lage drops, 
men da må en ha hansker slik at man kan håndtere massen.



Lykke til :)



Klem fra Susann




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar