Det er ikke noe som smaker bedre enn fersk gjærbakst og i helgen sto det
kanelsnurrer på timeplanen.
Oppskriften er fra jeg var liten og har fått den av mamma.
Det blir gode, luftige boller og jeg bruker denne oppskriften til all gjærbakst.
Du kan se flere bilder av gjærbakst under samleboks på bloggarkiv.
Oppskrift
3 dl H-melk
100 g smeltet smør
1 pk søt gjær
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 8 dl hvetemel
egg til pensling
- Smelt smør og ha i melken slik at den også blir lunken
- Rør ut gjæren,
- Hell blandingen miksebollen sammen med sukkeret, kardemommen og bakepulveret
- Ha en og en dl i til det blir en seig masse.
- Elt deigen 5-10 minutter på lav hastighet i mikserbollen
- Hev i hvertfall 1 time
Kjevl ut deigen i en rektangel og ha på smør, sukker og kanel.
Rull den sammen til en lang pølse og del den opp i passe deler.
- Jeg bruker perlesukker fra Sverige.
Stek de i 6-8 minutter på 250 grader midt i ovnen.
Ferdig kanelsnurrer og bare å nye med en kopp kaffe.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar