mandag 25. mai 2015

Makroner




Er det noe jeg har fått dilla på og noe jeg elsker øve meg på er makroner :)
Så da er det koselig at noen bestiller innimellom slik at jeg kan teste ut oppskrifter og smaker.



På disse makronene har jeg brukt 1001makron sin oppskrift som er enkel.
75 g eggehvite
100 g sukker
100 g melis
100 g mandler 
eller
90 g ferdig mandel mel


- Piks eggehvite og sukker til marengs, skal det gjøres når det er blitt marengs.
- Husk å bruke gode farger, ovnen blekner makronene veldig så anbefaler Rainbow sine pastafarger til dette. 
- Jeg sikter melisen og mandelmelet 2 ganger først hver for seg,
før jeg sikter det ned i bollen en siste gang.
- Så vender jeg inn dette godt. Jeg bruker rundt 50-60 vendetak før jeg føler den er klar.
- Den skal renne av slikkepotten men ikke være så bløt at alt renner av.
- Så har jeg lagd meg en mal på a4 ark som jeg legger under bakepapiret. 
- Sprøyter ut små rundinger på str med en 5 kroning.
- Slå platen noen ganger ned i benken for at luftboblene kommer ut av makronen.
- Steker de på luftovn i 12-14 minutter på 150 grader
- Her må du se ann på din ovn 

- Avkjøl og fyll de ønsket fyll.. 

I disse har jeg brukt :

Brune, med sjokolade og lakris
Gule med lemon curd.



Happy baking :)

Klem fra Susann


Justin Bieber kake




Kake til Kine 12 år som er fan av Justin.


 Favorittkaken er Oreokake, men i å med det er en kake uten mye stabilitet valgte jeg å bruke kremene men i en sjokoladekake.
Her er den lyse som er Philadelphiaost, melis, oreokjeks og fløte.
Hadde også litt vaniljeekstrakt i for smaken.

 Sjokolademoussen med knust oreokjeks.
Hadde knust kjeks i kremen og litt ekstra på toppen.

Klart for å legge krem på kaken.


 Kakene er trekt med marsipan og all pynt kan spises.


 Solbrillene er håndlagd.


 Rundt kaken er det spiselige bilder av idolet.


Tusen takk for at jeg fikk lage denne kaken 
og tusen takk for gode tilbakemeldinger på kaken :)


Klem fra Susann

Til Konfirmanten Tiril






 Inni kaken har jeg lagd fire bunner, to med sjokolade og to med sukkerbrød.
Kaken har to lag bringebær og ett lag sjokolade mousse.
Den er dynket med sjokolademelk og det brukt ca 1 liter fløte.


 Her har jeg dekket kaken en gang med krem, nå skal den inn i kjøleskapet en stund før jeg legger på ett til. Da står kakene mine gjerne over natten om jeg har tid til det.
Også legger jeg på siste laget med krem rett før jeg legger på marsipanlokket.



Tiril har vært så heldig og møtt idolet sitt og fikk dette med på kaken sin i form av spiselig bilde.




 Hun er glad i dans, musikk og som mange tenåringsjenter, sminke :)

 Alt på denne kaken kan spises og er laget i fondant eller marsipan
Kaken er trekt med marsipan.

 All sminke er håndlagd.

Ett dikt på veien :)



Tusen takk for at jeg fikk lov å være en del av dagen deres ved å lage kaken.


Klem fra Susann


Frost kake til Mie




Frost filmen er like populær om våren som om vinteren :)





Under kremen er det sukkerbrød
Fylt med to lag bringebærgele og ett lag sjokolademousse.


 Spiselig bilde på toppen 


Olaf er med, og er håndlagd i marsipan.
Tiden for marsipan i pynt  begynner nå å ta slutt før vinteren er tilbake.
 Marsipan passer ikke sammen med sol eller regn :P
Her har jeg prøvd meg på ombre cake og det var ikke så lett med fløtekrem som jeg har brukt her.



Klem fra Susann


Enkle terter med frukt og bær




En enkel godbit til kaffen :)
Terter fylt med frukt og bær




Nedi tertene har jeg vaniljekrem og krem.
Ellers er de fylt med  mango, jordbær, blåbær, kiwi og bringebær.
Pyntet med litt sjokolade.



 Vel bekomme :)


Klem fra Susann


søndag 17. mai 2015

17 mai makroner



Gratulerer med dagen Norge :)


Mitt bidrag til kakebordet er i år litt makroner i rødt, hvitt og blått :)

Inni makronene har jeg brukt denne oppskriften:

120 g hvit sjokolade
60 ml fløte
50 g Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
Litt lakris pulver fra Johan Bülow

- Varm fløte og sirup 
- Hell over sjokoladen
- Bland godt
- Sett kaldt i noen timer eller over natten.





Klem fra Susann

Oppskrift på Pai bunn



Oppskrift:

3 1/2 dl mel
100 g rom temperert smør
1/2 dl sukker
1 eggeplomme
2 ss h-melk
1/2 vaniljestang
Litt sitronskall


- Bland alt i en bolle og kna det godt sammen for hånd
- Legg deigen i plast og inn i kjøleskapet i 30 minutter
- Kjevl deigen ut mellom to bakepapir om du syntes det blir vanskelig,
 men en kan fint bruke litt mel også.
- Denne passer til en 24 cm form eller 10 små terterformer
- Lag små hakk i bunnen med en gaffel, dette for å slippe luftbobler
- Jeg setter formen med deigen i fryseren i 10-15 minutter før jeg steker den slik at ikke
kantene mine skal synke nedover under steking.
- Stek bunnen på 200 grader i  12- 15 minutter. Den skal være gyllen i kantene.
- Jeg pensler pai bunnen med litt eggehvitte med en gang jeg tar den ut.
Slik at den holder seg litt sprø og fyllet ikke trekker slik ned i bunnen og gjør den veldig bløt.





Happy Baking :)



Klem fra Susann

lørdag 16. mai 2015

Til Konfirmanten Andrine


Til konfirmanten 14.05.15



 Inni denne kaken ønsket de seg nugatti fyllet mitt.. Og det fikk de :)
Sammen med en bunn sjokoladekake og en bunn sukkerbrød


Inni kaken legger jeg først jordbær i skiver også fyller jeg opp med rørte jordbær
Det er også masse fløtekrem mellom hver lag og i midterste laget er det nugattikremen.
 Også brukt nugatti kremen som dik for den er mye mer stabil en fløtekrem


 Når jeg lager putekakene mine smører jeg opp kaken 3 ganger med pisket fløte... 
Etter andre laget lar jeg gjerne kaken få stå over natten slik at kaken får satt seg og kremen trekker godt inn i kaken, før jeg legger siste laget før jeg legger på marsipanen.
Pute kakene mine blir veldig høye og det er også mye kakebunn, derfor gjør jeg det slik.
For at kaken skal få så mye fuktighet som mulig og den slipper å bli tørr.
Jeg har i tillegg dynket kaken med sjokolademelk.

Har skal jeg legge på lokket :) Rosa.
Bruker alltid The Mat når jeg kjevler marsipan/fondant.
Lett å kjevle, det blir ikke tørt og en trenger ikke tilføre mel eller melis 

 Av utseende ønske de seg rosa, tiara, navn og resten kunne jeg bestemme. 
Da ble kaken til Andrine slik :)


 Rundt kaken har jeg hånd laget litt sminke i sukkerpasta og marsipan :)
Var spennende å prøve noe helt nytt av dekor.



 Rundt kaken har jeg brukt en blonde mould som du får kjøpt hos www.kakeboksen.no
Blondene er lagd av sugarveil og det trengs øvelse for å få disse til :)
Jeg er fortsatt på øvelsesstadie men jeg får det bedre og bedre til for hver gang :)



Tusen takk for at jeg fikk lov å lage kaken til dere :)
Håper dere hadde en kjempe flott feiring.
Tusen takk for de flotte tilbakemeldingene.

Klem fra Susann





onsdag 13. mai 2015

Lakris fra Johan Bülow


Endelig kom lakrisen fra Danmark :)



Lakrisen fra Johan Bülow er kjent for å være en god kvalitets lakris.
På hjemmesiden får du kjøp pulver, sirup, ferdig sjokolade,
 marsipan med lakris smak og masse annet :)
Gleder meg masse til å prøve den i blant annet konfekt og makroner.
Det kan brukes i masse annet som blant annet 
Desserter 
Is
Lemon Curd 
Kaker
Kjeks


Happy baking :)




Klem fra Susann





søndag 10. mai 2015

Til Konfirmanten Hedda


 Hedda hadde sett for seg en kake med lilla blomster, navnet sitt og resten fikk jeg bestemme :)
Slik ble kaken til Hedda



Inni kaken er det sukkerbrød, en sjokolade krem med kokesjokolade og bringebær 
Siden Hedda ikke tåler nøtter brukte jeg den mørke kokesjokoladen, kokte opp
fløten og helte over sjokoladen og lot det stå kaldt i 6 timer før jeg pisket den opp.


 Blomster er laget i sukkerpasta 
og alt kan spises uten om de små støvbærerene.
Diktet på toppen er  sukkerark og kan derfor spises. 


Kaken er trekt med hvit fondant
og båndet rundt er også i fondant.




Her var kaken klar til levering og den ble mottatt med glede noe som er veldig koselig.
Fikk også beskjed om at kaken smakte godt og det er alltid hyggelig høre
Tusen takk for at jeg fikk lov å være en del av dagen din Hedda :)


Klem fra Susann

lørdag 9. mai 2015

Til Konfirmanten Oda

 




Inni kaken er det en sjokolade kake med sjokoladekrem og fløtekrem
Dynket med masse sjoklademelk



Marsipan var ikke ønske og da lagde jeg litt dekor rundt kanten med sjokoladekremen
På toppen er det mørk sjokolade ganache.
Blomster er i sukkerpasta og marsipan
Dekor fikk jeg gjøre som jeg ønskte og da ble det slik 



Til min store fortvilelse så jeg det manglet en T når jeg skulle legge ut bilder.
Jeg hadde lagd flere bannere med syntes skriften på denne var finest. 
Så jeg sparte på den for å ha noe å se etter da jeg skrev den på nytt.
Jeg skulle selvfølgelig bare kastet den, men den ble liggende på bordet med de andre. 
Og i stresset var det den jeg tok.
Ikke tenkte jeg på det da jeg tok bilder eller da jeg viste frem kaken ved levering.
 De sa ikke noe i går eller i dag, men jeg måtte kontakte de å høre. 
For dette var ikke meningen å jeg blir så sint på meg selv.
Men de var veldig fornøyd med utseende og med smak og de hadde heller ikke lagt merke til det før det var for sent.
 Det hadde ikke ødelagt dagen til Oda og det er jeg glad for :)



 De ønsket ha Gratulerer med dagen på kaken og det fikk de i front :)


 Tok en stund å komme rundt kaken med denne teknikken, men ble fornøyd.



 Tusen takk for at jeg fikk lov å være en del av dagen deres med å levere kake :)



Klem fra Susann